

Victorinox Swiss Classic to linia noży przygotowanych do profesjonalnej pracy w lokalach gastronomicznych.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Victorinox Swiss Classic to linia noży przygotowanych do profesjonalnej pracy w lokalach gastronomicznych. Perfekcyjne, szwajcarskie wykonanie oraz zastosowanie nadzwyczaj twardej walcowanej stali nierdzewnej gwarantuje najwyższą jakość krojenia, którą wykorzystasz zarówno w gastronomii, jak i w domowej kuchni.
Nóż do jarzyn ząbkowany Victorinox z linii Swiss Classic o długości ostrza 100 mm to narzędzie przeznaczone do bezpiecznego i szybkiego krojenia warzyw. Ząbkowane ostrze pozwala na znacznie szybszą pracę oraz umożliwia precyzyjne krojenie nawet twardych jarzyn. Nóż doskonale sprawdzi się zarówno w profesjonalnej gastronomii, jak i w domowej kuchni.
Walcowana stal nierdzewna zastosowana do produkcji noży Victorinox Swiss Classic charakteryzuje się wysoką odpornością na uszkodzenia mechaniczne oraz jest łatwa w zachowaniu czystości. Dodatkowo walcowana stal nierdzewna nie wpływa na smak, ani zapach przygotowywanych potraw.
Doskonałe wyważenie noża oraz wygodny uchwyt sprawiają, że narzędzie idealnie leży w dłoni. Stosunkowo niewielka waga oraz dobrze zaprojektowana rękojeść wykonana z polipropylenu gwarantują, że użytkownik w bezpieczny oraz szybki sposób będzie mógł pokroić znaczne ilości produktów spożywczych.
Istnieje możliwość mycia w zmywarce oraz sterylizacji do 100°C. Zastosowane materiały nie ulegną uszkodzeniu lub odkształceniu podczas mycia w zmywarce gastronomicznej.
Sterylizacja to proces niszczenia wszelkiego rodzaju mikroorganizmów, dzięki czemu nóż będzie w 100% bezpieczny.
Dane techniczne
Dane podstawowe
Dane dodatkowe
Wymiary
Informacje producenta