Nóż Szefa kuchni Satake Satoru
Nóż szefa kuchni Satake Satoru to najbardziej uniwersalne narzędzie do każdej kuchni, przeznaczone do krojenia mięsa, ryb, warzyw i owoców.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Nóż szefa kuchni Satake Satoru to najbardziej uniwersalne narzędzie do każdej kuchni, przeznaczone do krojenia mięsa, ryb, warzyw i owoców.
Głownię wykonano z nierdzewnej stali molibdenowo-wanadowej zahartowanej do twardości 56-58 HRC. Dzięki domieszce molibdenu stal ma wysoką odporność na korozję i zużycie.
Dwustronny symetryczny szlif oraz ostry czubek powodują, że nóż może służyć do porcjowania kurczaka, filetowania mniejszych ryb, a także oddzielania mięsa od kości.
Ostrze o optymalnej długości 18 cm tnie na większej powierzchni, co gwarantuje wysoką kontrolę nad nożem. Rękojeść noża tworzą bakelitowe okładziny wypełnione mączką drzewną, mocowane do trzpienia za pomocą nitów.
Nóż szefa kuchni Satoke Satoru to przydatne narzędzie w arsenale każdego miłośnika gotowania.
Dane techniczne
Dane podstawowe
- Twardość stali [HRC]56-58
- Typ nożastała klinga - full tang
- Typ stalinierdzewna - molibdenowo-wanadowa
Dane dodatkowe
- Materiał rękojeścibakelit
- Odporność na korozjęwysoka
- Odporność na stępienieśrednia
- Typ szlifupłaski
- Zastosowanie (przeznaczenie)kuchenne - szefa kuchni
Wymiary
- Długość całkowita [mm]320
- Długość ostrza [mm]180
- Grubość głowni [mm]1,7
- Masa [g]130
Gwarancja
- Okres gwarancyjny24 miesiące
Informacje producenta
- ProducentSatake, Japonia
- EAN4956617803625
- Symbol dostawcy803-625