Ostrzałka automatyczna do noży THE EDGE autoSHARP

The Edge AutoSHARP to innowacyjna ostrzałka do noży, która automatycznie dostosowuje kąt ostrzenia w zależności od modelu noża.

24,90 zł
Brutto

Przed złożeniem zamówienia zadzwoń do nas, aby upewnić się że produkt jest dostępny!

Ostatnie sztuki w magazynie

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

The Edge AutoSHARP to innowacyjna ostrzałka do noży, która automatycznie dostosowuje kąt ostrzenia w zależności od modelu noża. Z ostrzałką AutoSHARP wyostrzysz i wypolerujesz nie tylko noże kuchenne, ale także noże edc, tasaki oraz noże outdoorowe.

Prosta konstrukcja

Osełka ma polimerową konstrukcję, odporną na uszkodzenia mechaniczne oraz warunki atmosferyczne.

Niewielka bryła oraz minimalny ciężar powodują, że pomimo kuchennego przeznaczenia może nam także towarzyszyć na kempingu, polowaniu oraz innej aktywności, podczas której będziemy potrzebować ostrego noża. Ostrzałka ma antypoślizgową podstawę, obustronny chwyt oraz szczelinę ostrzącą.

Automatyczny kąt ostrzenia

W odróżnieniu od klasycznych ostrzałek typu V, w osełce AutoSHARP kąt prętów ostrzących jest zmienny. Taką funkcjonalność uzyskano dzięki zastosowaniu bocznych sprężyn, na których opierają się płytki ścierne z węglika wolframu.

Ostrzałka automatycznie dostosowuje się do kąta krawędzi tnącej, dzięki czemu z jej pomocą możemy ostrzyć różnego rodzaju noże m.in. noże kuchenne, scyzoryki, foldery edc, noże outdoorowe oraz tasaki.

Wielu użytkowników noży nie zna fabrycznego kąta krawędzi tnącej, tutaj z pomocą przychodzi ostrzałka AutoSharp, która rozwiązuje ten problem oraz szybko i łatwo naprawie stępione ostrze.

Z pomocą osełki możemy także ostrzyć noże ząbkowane, które zazwyczaj wymagają stosowania specjalnej ostrzałki.

Ostrzenie i polerowanie

The Edge AutoSHARP to funkcjonalna ostrzałka, która pozwala nie tylko na naprawę i ostrzenie stępionej krawędzi tnącej, ale także na jej wygładzanie (honowanie).

Ostrzenie wstępne odbywa się w sposób klasyczny tj. po umieszczeniu ostrza w szczelinie ostrzącej (czubkiem skierowanym w dół), przeciągamy nóż do uzyskania ostrości.

Kąt pomiędzy rękojeścią i podłożem ostrzałki powinien wynosić od 15 do 45°. Polerowanie przebiega w  podobny sposób, z tą różnicą, że czubek ostrza podczas wygładzania powinien być uniesiony ku górze.

Zalecany kąt pomiędzy ostrzem i podłożem to 15 - 45°. Noże z ząbkowaną krawędzią tnąca należy ostrzyć i polerować równolegle do podłoża (bez odchylania ostrza w dół lub górę).

Co można ostrzyć?



Nóż do mięsa



Nóż uniwersalny



Nóż Santoku uniwersalny



Tasak


 

Dane techniczne

Dane podstawowe

  • Co chcesz naostrzyć?
    scyzoryk, nóż ząbkowany, nóż stalowy, nóż, tasak
  • Typ ostrza
    ząbkowany, gładki
  • Typ ostrzałki
    typu V
  • Typ ostrzenia
    szybkie podostrzenie

Dane dodatkowe

  • Materiał ścierny
    węglik wolframu

Wymiary

  • Masa [g]
    75
  • Szerokość [mm]
    93
  • Wysokość całkowita [mm]
    92

Informacje producenta

  • Producent
    The Edge, Polska
  • EAN
    5906660005711
  • Symbol dostawcy
    RM011
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

16 innych produktów w tej samej kategorii: