Ostrzałka do noży kamień wodny THE EDGE stoneSHARP 400/1000

THE EDGE stone SHARP 400/1000 to kamień wodny o dwóch gradacjach, przeznaczony do ostrzenia każdego rodzaju noża z ostrzem gładkim.

51,90 zł
Brutto

Przed złożeniem zamówienia zadzwoń do nas, aby upewnić się że produkt jest dostępny!

Ostatnie sztuki w magazynie

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

THE EDGE stone SHARP 400/1000 to kamień wodny o dwóch gradacjach, przeznaczony do ostrzenia każdego rodzaju noża z ostrzem gładkim.

Perfekcyjne ostrzenie

THE EDGE stone SHARP 400/1000 to dwustronny kamień wodny z korundu do wstępnego ostrzenia i polerowania. Kamień ma dwie gradacje tj. fine 400 (ciemnoszarą) przeznaczoną do właściwego ostrzenia oraz fine 1000 (jasnoszarą) do polerowania oraz szybkiego podostrzania lekko stępionych narzędzi. Gradacje 400 i 1000 świetnie sprawdzą się do ostrzenia noży edc, kuchennych i outdoorowych.  Duża powierzchnia (180×60 mm) sprawia, że na kamieniu możemy komfortowo ostrzyć także duże narzędzia np. siekiery, maczety.

Antypoślizgowa podstawa

Kamień osadzono w gumowanym kołnierzu, który zapobiegają ślizganiu się ostrzałki podczas ostrzenia.

Uwaga! Kamienie wodne przed użyciem należy moczyć w wodzie przez 10-15 minut.

Co można ostrzyć?



Nóż do mięsa



Nóż uniwersalny



Nóż Santoku uniwersalny



Nóż szefa kuchni



Folder (nóż składany)



Nóż z hakiem



Nożyce



Nożyczki



Siekiera



Tasak


 

Dane techniczne

Dane podstawowe

  • Co chcesz naostrzyć?
    scyzoryk, maczeta, siekiera, nóż
  • Rodzaje gradacji
    extra fine / 1000, medium / 400
  • Typ ostrza
    gładki
  • Typ ostrzałki
    płaska kamienna (syntetyczna)
  • Typ ostrzenia
    ostrzenie z ręki

Dane dodatkowe

  • Materiał ścierny
    korund

Wymiary

  • Długość całkowita [mm]
    180
  • Szerokość [mm]
    60

Informacje producenta

  • Producent
    The Edge, Polska
  • EAN
    5906660005797
  • Symbol dostawcy
    RW006
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

16 innych produktów w tej samej kategorii: