Ostrzałka elektryczna kuchenna Work Sharp CPE2-I

Work Sharp CPE2-I to elektryczna ostrzałka do noży kuchennych, wyposażona w elastyczne tarcze ścierne oraz prowadnice kątowe, pozwalające na precyzyjne i prawidłowe ostrzenie całej krawędzi tnącej.

339,00 zł
Brutto

Przed złożeniem zamówienia zadzwoń do nas, aby upewnić się że produkt jest dostępny!

Ostatnie sztuki w magazynie



 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Work Sharp CPE2-I to elektryczna ostrzałka do noży kuchennych, wyposażona w elastyczne tarcze ścierne oraz prowadnice kątowe, pozwalające na precyzyjne i prawidłowe ostrzenie całej krawędzi tnącej.

Budowa

Ostrzałka ma lekką konstrukcję oraz kompaktowe rozmiary, dzięki czemu zajmuje mało przestrzeni na blacie kuchennych, a po skończonej pracy można ją po prostu schować do szuflady. Największą zaletą tego modelu jest prosta, niemal instynktowna obsługa, dzięki czemu mogą z niej korzystać osoby bez doświadczenia w ostrzeniu noży.

Urządzenie ma 3 strefy ostrzenia służące do ostrzenia lewej i prawej strony krawędzi oraz jej polerowania. Wysoką funkcjonalność urządzenia zwiększa opcja ostrzenia nożyczek.

Jedna ostrzałka do wszystkich noży kuchennych

Work Sharp CPE2-I to wszechstronna ostrzałka kuchenna, dzięki której w szybki i prawidłowy sposób wyostrzymy różnego rodzaju noże.

Proces ostrzenia

Urządzenie ma 3 strefy ostrzenia odpowiadające za ostrzenie:

  • prawej strony krawędzi tnacej,
  • lewej strony krawędzi tnącej,
  • polerowanie i szybki podostrzanie

Dzięki zastosowaniu systemu prowadnic ostrzenie noży jest proste i nie wymaga specjalistycznej wiedzy oraz doświadczenia.

Wystarczy umieścić nóż w prowadnicy, włączyć urządzenie i przeciągać ostrze od nasady aż po czubek, naprzemiennie zmieniając strony szlifowania tj. prawa, lewa, prawa, lewa itd.

W odróżnieniu od większości ostrzałek kuchennych wykorzystujących płytki diamentowe Work Sharp CPE2-I zastosował elastyczne tarcze ścierne o gradacji P120, które ostrzą delikatniej, jednak tworzą krawędź ostrza, ma znacznie wyższą ostrość.

Po zakończeniu ostrzenia wstępnego możemy ręcznie wypolerować ostrze, wykorzystując w tym celu środkową szczelinę, w której zastosowano ceramikę o drobnej gradacji. Ostrzałka ceramiczna doskonale sprawdza się także do ostrzenia noży ząbkowanych oraz szybkiego podostrzania.

Funkcje dodatkowe

Ostrzałka pozwala również na ostrzenie nożyczek, w tym celu wystarczy zdemontować przystawkę ceramiczną i włączyć ostrzałkę w trybie mniejszej prędkości.

Co można ostrzyć?



Nóż do mięsa



Nóż uniwersalny



Nóż Santoku uniwersalny



Nóż szefa kuchni



Folder (nóż składany)



Nóż z hakiem



Nożyczki



 

Dane techniczne

Dane podstawowe

  • Co chcesz naostrzyć?
    nóż ząbkowany, nóż stalowy, nożyczki, tasak
  • Rodzaje gradacji
    grit /120
  • Typ ostrza
    ząbkowany, gładki

Dane dodatkowe

  • Materiał ścierny
    papier ścierny

Informacje producenta

  • Producent
    Work Sharp, USA
  • Symbol dostawcy
    CPE2-I
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.