Ostrzałka Work Sharp Angle Set

Work Sharp Angle Set to regulowany system ostrzący wyposażony w obrotowe pręty diamentowo-ceramiczne, pozwalający na ostrzenie noży pod 5 ustalonymi kątami.

289,00 zł
Brutto

Przed złożeniem zamówienia zadzwoń do nas, aby upewnić się że produkt jest dostępny!

Ostatnie sztuki w magazynie

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Work Sharp Angle Set to regulowany system ostrzący wyposażony w obrotowe pręty diamentowo-ceramiczne, pozwalający na ostrzenie noży pod 5 ustalonymi kątami.

Work Sharp Angle Set to wszechstronna ostrzałka ręczna, która dzięki zastosowaniu technologii Tri-brasive umożliwia błyskawiczną zmianę kąta ostrzenia oraz gradacji powierzchni ściernej.

Ten innowacyjny system pozwala na ostrzenie noży o gładkiej i ząbkowanej krawędzi tnącej, noży kuchennych, noży do filetowania oraz ostrzy narzędzi warsztatowych, dlatego stanowi dokonały wybór dla każdego pasjonata i użytkownika noży, eliminujący konieczność zakupu dodatkowych osełek.

Modułowa konstrukcja

Work Sharp Angle Set składa się z dwóch kluczowych elementów, polimerowego pudełka pełniącego funkcję podstawy oraz obrotowego modułu ostrzącego.

System można w bardzo szybki sposób rozłożyć oraz równie łatwo złożyć. Wystarczy jedynie unieść do góry skrzydła pokrywy, wyjąć trójkątny system ostrzący oraz zamocować go pod wybranym kątem na magnetycznych prowadnicach o 5 zdefiniowanych kątach.

Proces przygotowanie ostrzałki do pracy zajmuje zaledwie kilka sekund, osełka po złożeniu zajmuje niewiele miejsca, co pozwala także na jej użytkowanie w terenie. Stabilność pracy zapewniają gumowe nóżki, zapobiegające przesuwaniu się ostrzałki na gładkiej powierzchni.

Ostrzałka - jak używać?

Najważniejszymi czynnikami wpływającymi na jakość i efektywność ostrzenia są dobór odpowiedniego kąta oraz jego zachowanie (kontrola) podczas szlifowania.

Work Sharp stworzył niezwykle prosty i wydajny system, który umożliwia wybór oraz szybką zmianę kąta ostrzenia w zależności od typu i przeznaczenia noża. Dodatkowo ostrzałka pozwala na przeprowadzenie szlifowania przy użyciu prętów diamentowych i ceramicznych o różnych gradacjach.

Symetryczny moduł ostrzący Tri-brasiv składa się z 2 obrotowych prętów ostrzących połączonych na kształt odwróconej litery V. Pręty nie są blokowane, pracują w zakresie 360° co ułatwia szybką zmianą gradacji bez konieczności wymiany kamieni jak ma to miejsca w podobnych systemach ostrzących.

Regulacji kąta ostrzenia dokonujemy w jeszcze prostszy sposób- umieszczając prowadnicę we wspomnianych prowadnicach magnetycznych.

Work Sharp Angle Set wyposażono również w stożkowy pręcik ceramiczny, który przeznaczony jest do ostrzenia ząbków różnej wielkości. Pręt ceramiczny można zamontować na górze ostrzałki lub używać samodzielnie.

Powierzchnie ostrzące

  • płytka z nasypem diamentowym o zgrubnej gradacji do nadawania ostrości roboczej
  • płytka z nasypem diamentowym o drobnej gradacji do polerowania oraz szybkiego podostrzania
  • płyta z kamieniem ceramicznym o drobnej gradacji do polerowania, oraz nadawania bardzo wysokiej ostrości
  • stożkowy pręcik ceramiczny do ostrzenia noży ząbkowanych

Kąty ostrzenia

Użytkownik ma do dyspozycji 5 fabrycznie zdefiniowanych kątów (co 2,5°) najczęściej wykorzystywanych w nożach tj.: 15°, 17,5°, 20°, 22,5° oraz 25°.

Taka funkcjonalność pozwala na ostrzenie praktycznie każdego rodzaju noża, począwszy od noży kuchennych, noży składanych codziennego użytku, noży myśliwskich, a skończywszy na nożach i narzędziach survivalowych.

Wybór kąta ostrzenia można dostosować do własnych preferencji. Warto pamiętać, że ostrze o wyższym kącie ostrzenia dłużej zachowa ostrość, jednak będzie mniej precyzyjnie i agresywnie ciąć niż krawędź szlifowana na kąt np. 20°.

  • 15°- 17° noże kuchenne, noże do filetowania, narzędzia do precyzyjnego cięcia,
  • 20-22,5° - noże edc, scyzoryki,
  • 25° - duże foldery edc, noże myśliwskie, outdoorowe, noże taktyczne, noże survivalowe, narzędzia do ciężkiej pracy

Co można ostrzyć?



Nóż do mięsa



Nóż uniwersalny



Nóż Santoku uniwersalny



Nóż szefa kuchni



Folder (nóż składany)



Nóż z hakiem



Nóż ząbkowany



Haczyk



Nożyce



Nożyczki



Siekiera



Tasak


 

Dane techniczne

Dane podstawowe

  • Co chcesz naostrzyć?
    maczeta, siekiera, nóż ząbkowany, nóż stalowy
  • Rodzaje gradacji
    medium /600, fine / 800
  • Typ ostrza
    ząbkowany, gładki
  • Typ ostrzałki
    system ostrzący
  • Typ ostrzenia
    profesjonalny system ostrzący

Dane dodatkowe

  • Materiał ścierny
    ceramika (syntetyk), diament

Informacje producenta

  • Producent
    Work Sharp, USA
  • Symbol dostawcy
    WSBCHAGS-I
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

16 innych produktów w tej samej kategorii: